Klassieke Massage

Klassieke massage

We leven in drukke en prestatiegerichte tijden, steeds meer gericht op het individu, nemen te weinig tijd voor het noodzakelijke onderhoud van ons eigen lichaam. Het mooie van massage is dat het je direct uit de dagelijkse routine haalt zodat je even blijft stilstaan om rustig op adem te komen. Massage heeft te maken met aanraking en verzorging. Het is van belang voor ons lichaam in de wereld van nu, waarin wij ons zelf te vaak negeren. Je lichaam heeft het nodig om beter te kunnen functioneren, je prettiger te voelen. Juist de persoonlijke aandacht, het contact dat je krijgt helpt hierin en kan leiden tot vermindering van aanwezige stress of andere aanwezige negatieve gevoelens.


Het zorgt alleen voor een toestand van rust en ontspanning, welke op zijn beurt weer een therapeutisch effect kan hebben. Doordat stresshormonen afnemen, kan je lichaam efficiënter functioneren en kunnen pijnprikkels afnemen, wegebben.
Massage heeft alles in zich om door aanraking, zowel lichamelijk als geestelijk, beter in contact te komen met je eigen ik.

Klassieke massage behoort tot de ontspanningsmassages, het ondersteunt het herstel van vermoeide, verkrampte, overbelaste of pijnlijk spierweefsel. Bij andere lichamelijke klachten blijft het van belang contact met je huisarts op te nemen, dan wel te informeren of deze de behandelingen verantwoord acht.
 
Een ontspanningsmassage met klassieke massagegrepen bestaat uit diverse massage technieken;
 
Intermitterend drukken
Met op- en afbouwende kracht drukken op het lichaam zonder te wrijven in een rustig tempo. Het helpt om het lichaam vertrouwd te maken met aanrakingen en werkt kalmerend. De werkrichting is naar het hart toe en ondersteunt hiermee de afvoer van vocht.
 
Effleurage
Korte en langere gelijkmatige strijkbewegingen met weinig of matige druk over de te behandelen spieren. Op deze wijze worden de spieren en wervels van de rug ontspannen en opgewarmd.


Petrissage
Het kneden, wringen en rollen van de spieren. Het maakt de spieren soepeler en helpt bij het losmaken van locaties waar het weefsel is verkleefd met de spieren. Het kneden stimuleert ook de afvoer van afvalstoffen.


Frictie
Een massage techniek welke wordt toegepast met rustige maar gestage druk met cirkelvormige bewegingen. Hierbij worden de dieper liggende weefsels behandeld. Fricties worden gebruikt voor het losmaken van "spierknopen", opstapelingen van afvalstoffen in het spierweefsel.
 
Vibratie
Gebruikt om spiergroepen los te schudden, denk hierbij aan het losschudden van de kuiten, bij stijve spieren of kramp. Het schudden zorgt dat de spiervezels “losser” langs elkaar komen te liggen wat de doorbloeding stimuleert. Ook worden hiermee de zenuwen gekalmeerd.
 
Tapotements
Het snel en ritmisch kloppen op de huid en spieren, dit vindt plaats met wisselende kracht. Hierdoor wordt de huid en de spieren gestimuleerd. Bij een rustige uitvoering ontspannen zowel huid als spieren.
 
Al deze technieken komt de doorbloeding ten goede, waardoor de zuurstof opname toeneemt en tegelijkertijd afvalstoffen beter afgevoerd worden. Spierblokkades nemen af en onrustige zenuwen komen meer tot rust.

Wat zeggen de klanten

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

D. van der Luit

D. van der Luit

Excellent..

B. van Breemen

B. van Breemen

We zijn nu een paar keer bij José geweest. Wat een geweldig lieve vrouw! Goed in haar vak en ze weet waar ze het over heeft. Als je in het huisje komt in haar tuin waar ze werkt kom je helemaal tot rust en word je voor de tijd dat je bij haar bent in de watten gelegd. Zo hebben mijn man en ik het ervaren. Als het moet pakt ze je spieren flink aan als je dat wilt natuurlijk :) Al met al voor ons voor herhaling vatbaar, want voor de prijs hoeven we het niet te laten. Het...

A. van Scheppingen-Witteveen

A. van Scheppingen-Witteveen

Mooie sfeervolle ruimte om massage te ontvangen. Weer ontspannen nek en schouders en rug na zorgzame behandeling door José. Aanrader!

C. de la Haye

C. de la Haye

Ik ben vanmorgen bij José geweest en ze geeft geweldige massages. Pijnlijke spieren worden weer lekker ontspannen met haar vakkundige massage.
Heb je dus last van je rug of wil je gewoon even heerlijk ontspannen? Dan kan ik jullie haar zeker aanraden.
Een ontspannen ruimte, met heerlijke muziek en een warm welkom.

J. Verkade-Kessel

J. Verkade-Kessel

Eindelijk (veel te lang gewacht) voor een ontspannende rug-schouders-nek massage bij Jose langs geweest.
Geweldige massage, alles weer lekker los, ik ga zeker vaker langskomen. Een absolute aanrader, dit moet je jezelf gewoon gunnen.

A. Molenaar

A. Molenaar

José is geweldig, altijd een opluchting als ik bij haar ben geweest.

A. Muller

A. Muller

Vandaag 2e x stoelmassage gehad. Was weer heerlijk en maakt me nieuwsgierig naar de overige massages. Tot snel José!

C. Tinga

C. Tinga

Gelukkig was het vanmorgen weer tijd voor mezelf!! Ik had een afspraak bij Jose voor een massage.
Rustgevend muziekje op de achtergrond in een prachtige blokhut gaat jose aan de gang. De massage is heel prettig en ze neemt de tijd voor de " probleem gebieden"!!
Hihi nu zijn alle knopen weer los en kan ik er weer effe voor drie weken tegen. Top Jose tot 1 okt !!!
Kan niet wachten. Als je twijfelt ...maak een afspraak en je snapt wat ik bedoel

S. van Laar

S. van Laar

Voor een goede en ontspannende massage of het nu een stoel massage is of Jade Hot / Cold Stones moet je bij José van Panacee zijn.
Ik kom eens in de maand bij José omdat ze geweldige en ontspannende massages geeft, je op je gemak stelt, zeer professioneel is, bovendien is Jose heel gezellig en rustig.
De zeer knusse blokhut waar de massages gegeven worden straalt rust uit en na een bezoek aan Jose en haar hotstones voelt alles weer soepel aan!
Kortom echt een aanrader, ook leuk om een massage cadeau te doen aan een goede vriendin!